Slachtoffer seksueel misbruik sleept Congregatie van de Heilige Geest uit Weert voor de rechter

WEERT – Kloostergemeenschap geeft toe: in jaren ’60 ‘geen adequate maatregelen’ tegen misbruikende pater Strik.

“Ik dacht altijd dat ik het enige ventje was en durfde er met niemand over te spreken.” Arnold-Jan P. werd in het schooljaar 1964-1965 als elfjarige op het kleinseminarie van de Congregatie van de Heilige Geest in Weert ernstig seksueel misbruikt door de inmiddels overleden pater Jozef Strik. Ruim vijftig jaar later sleept hij de hele congregatie voor de rechter. Uit bewijsstukken in handen van ZEMBLA blijkt dat de kloostergemeenschap wist van het misbruik door pater Strik. Maar het instituut keek weg.

Lees hier meer.

BRONZembla
Vorig artikelHooglopende discussie of Nederweert toch als geboorteplaats in paspoort kan
Volgend artikelAppartementencomplex Graafschap Hornelaan 115 in Weert deugt niet