Lezing schrijver Özcan Akyol alias Eus 4 april Bibliocenter Weert

WEERT – Özcan Akyol – beter bekend als Eus – is een Nederlandse schrijver, columnist en regisseur met Turkse roots. Woensdag 4 april vertelt hij bij Bibliocenter Weert over zijn boeken Eus en Turis. Hij is regelmatig op tv te zien als tafelgast bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Vorig jaar debuteerde hij met zijn documentaireserie De neven van Eus. Özcan Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Iets wat hij tijdens deze avond ongetwijfeld zal laten zien. Hij is een stoere, oprechte schrijver en wordt ook door jongeren graag gelezen.

In 2012 schreef hij Eus, een roman over een puber in een moeilijke thuissituatie. Met dit, deels waargebeurde boek werkte hij zichzelf omhoog van straatschoffie tot literaire belofte. Het vervolg is de roman Turis, over zijn tirannieke vader. In 2017 maakte hij de docuserie De neven van Eus, waarin hij op zoek gaat naar zijn familie in Turkije. Akyol Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Hij heeft een eigen, onafhankelijke stijl zowel als schrijver, als spreker, commentator en regisseur en kiest voor een eigen koers. Zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving.

‘Een literair talent van heb ik jou daar.’ Paul Witteman

Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek op Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Vorig artikelMogelijkheid aanvraag financiële bijdrage uit Samen-doen fonds Moesel
Volgend artikelAanbesteding gemeente Cranendonck hulp bij het huishouden afgerond