IKC Leuken breidt uit met extra klaslokalen

WEERT – Het Integraal Kindcentrum (IKC) in de wijk Leuken krijgt een permanente uitbreiding. Het schoolbestuur krijgt extra geld van de gemeente Weert om de uitbreiding met een aantal extra klaslokalen voor te bereiden. Na de zomer zou begonnen kunnen worden met de aanbouw.

Dat meldt Dagblad de Limburger. IKC werd vorig jaar geopend. Bij de bouw werd uitgegaan van 342 leerlingen. Uit cijfers blijkt dat de school ook op de lange termijn gemiddeld rond de vierhonderd leerlingen zal tellen. De toename komt door een aanwas van leerlingen door nieuwbouwwijk Vrouwenhof. Daar gaan veel jonge gezinnen wonen.

Krediet
De gemeente streeft ernaar binnen drie weken een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen, zodat scholenkoepel Meerderweert kan starten met de voorbereidingen voor de uitbreiding. In juni wordt aan de gemeenteraad een definitief kredietvoorstel voor de uitbreiding van IKC Leuken voorgelegd.

Video die wij maakten naar aanleiding van de opening van IKC Leuken vorig jaar.

Vorig artikelExtra toezicht op de meest overlast gevende bedrijven
Volgend artikelMogelijkheid aanvraag financiële bijdrage uit Samen-doen fonds Moesel