Aanbesteding gemeente Cranendonck hulp bij het huishouden afgerond

CRANENDONCK – In januari 2018 is een start gemaakt met het inkooptraject voor hulp bij het huishouden. Hieruit zijn zeven partijen uit de bus gekomen die vanaf 1 april 2018 hulp bij het huishouden in de gemeente mogen verzorgen. Dit zijn Actief zorg/Actief Huiszorg, St. Alphatrots, St. Land van Horne, Poetszorg/poetsen met een praatje, Rinette Zorg, Tzorg en ZuidZorg.

Het gaat hier om hulp bij het huishouden die valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De gemeente heeft met een aantal partijen een contract voor het aanbieden van zogenaamde Zorg in Natura. Als inwoners op basis hiervan hulp bij het huishouden nodig hebben, kunnen zij zelf kiezen uit een van de zeven partijen.

Nieuwe toetreders
Land van Horne, ZuidZorg en Rinette Zorg leverden ook de afgelopen jaren huishoudelijke hulp in onze gemeente. Vanaf 1 april hebben inwoners nog meer keuze, en kunnen zij ook terecht bij Actief zorg/Actief Huiszorg, St. Alphatrots, Poetszorg/poetsen met een praatje en Tzorg.

Ontvangt u hulp bij het huishouden?
Voor inwoners die al hulp bij het huishouden ontvangen verandert er niks. Zij hebben enkele weken terug al een brief gehad van de gemeente over hulp bij het huishouden. Met hen wordt persoonlijk contact op genomen. Als daar behoefte aan is kunnen in dat gesprek ook wensen die gaan over de aanbieder besproken worden.

Vorig artikelLezing schrijver Özcan Akyol alias Eus 4 april Bibliocenter Weert
Volgend artikel10.000,- euro voor stichting ATR-X syndroom