Exposities op molen de Korenbloem Ospel

OSPEL – Drie gerenommeerde schilders uit Ospel tonen hun kunstwerken in de maanden maart/april en juni/juli. Schilderes en glaskunstenaar Riet Drumen-Guntlisbergen welke al 45 jaar actief is. Ingrid van Rooy-van Santen is al vanaf haar jeugd met de kunst bezig en heeft de liefde voor de kunst van haar ouders meegekregen.

Verder Wim van Rooy die al 45 jr. bezig is met diverse verftechnieken met landschappen, stillevens en portretten. Regelmatig worden de kunstwerken verwisseld en zullen de kunstenaars zelf aanwezig zijn. Ook is er in mei is er een expositie van Amy Verhoef. De exposities zijn te zien tijdens de opening van de molen; iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens is dan de molenwinkel geopend.

Rondleidingen (gratis); Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel; Tel nr. 0495-633079 of mob nr. 06-30457014.

Bij de rondleidingen laten we u het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding komt u beneden in de molenwinkel. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Ook hebben we Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood te bakken!

12 en 13 mei de Nationale Molendagen.
18 en 19 augustus de “Ospelse Molendagen” met als Thema “van Boer tot Bakker “.
8 en 9 september de Nationale Monumentendagen.
6 en 7 oktober de Limburgse Molendagen.

Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel (de molenaar kan hierover meer inlichtingen geven). (Naast Geert van Winkel zijn ook nog molenaar; Coen Verberne, Frank Verheijen, Hans Gijsbers en Marc Lamerikx.)

De Korenbloem
Korenbloemstraat 3
6035 AX Ospel
Molenaar; Geert van Winkel.
Korenbloemstraat 2
6035 AZ Ospel tel 06-30457014 of 0495-633079
http://dekorenbloemospel.jimdo.com

Vorig artikelStaatssecretaris Raymond Knops bezoekt buitengebied Nederweert
Volgend artikelTV-persoonlijkheid Lucille Werner opent Zintuigenpark Weert