Eerste boom geplant op groenactiviteitenterrein Laar

WEERT – Naast de schans in Laar wordt op dit moment een groenactiviteitenterrein aangelegd. De eerste en centrale boom op dat terrein werd door wethouder Martijn van den Heuvel geplant. Daarbij waren ook inwoners van Laar die betrokken waren bij het opstellen van het plan en alle leerlingen van basisschool St. Franciscus. Op het terrein is voor alle leeftijdsgroepen wat te doen. Wethouder Van den Heuvel: “Wij zijn blij met dit initiatief uit Laar. Het is een breed gedragen en goed voorbeeld van burgerparticipatie”.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat het terrein in de loop van mei kan worden gebruikt.

Voor elk wat wils
De centrale boom is een Liriodendron tullipifera (Tulpenboom). Die komt te staan in een boombank. Op het terrein worden ook andere bomen en struiken geplant. Verder komen er allerlei voorzieningen. Zo is er straks voor jongeren een balanceerparcours, een speelzone met natuurlijke spelaanleidingen en een voetbalveldje. Ook komen er heuveltjes en een laagte. Voor ouderen worden twee jeu-de-boulesbanen aangelegd omzoomd met bomen. Educatieve plekken komen er in de vorm van een vlindertuin en een insectenhotel. Om de bijencultuur te versterken wordt een bijenoase aangelegd die door de provincie is gesubsidieerd. Verder wordt er een watertappunt van WML geplaatst en bruggetjes en fietsparkeerplaatsen aangelegd. Daarnaast komt er een hondenuitlaatterrein dat met een hek en struiken wordt omheind.

Breed gedragen
Het groenactiviteitenterrein is een langgekoesterde wens van de dorpsraad die uitkomt. Een werkgroep met vertegenwoordigers van diverse verenigingen uit Laar, overlegorganen en omwonenden was betrokken bij het opstellen van de plannen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een breed gedragen ontwerp. De gemeente heeft een kwaliteitstoets uitgevoerd, gaat het gebied onderhouden en neemt de kosten op zich.

Vorig artikelMarijn Vranken uit Stramproy droomt van ‘Expeditie Robinson’
Volgend artikelFoodstock keert deze zomer terug in Stadspark Weert