14 maart 1908: Hoe is het mogelijk?

Bassin rond 1910 - GAW Beeldbank 2688

Op zaterdag 14 maart 1908 verschijnt het Kanton Weert in de loop van de dag. Dat blijkt uit een kort artikel over een ongeluk nabij de stadsbrug. In die tijd is er nauwelijks nog sprake van gemotoriseerd verkeer. De mensen zijn voor het vervoer en het trekken van lasten nog in hoofdzaak aangewezen op een paard.

Met de kop ‘Hoe is het mogelijk’ verhaalt de redactie van de krant dat rond 8.30 uur in de ochtend een paard met geladen kar, toebehorend aan Louis Joosten, pardoes het Bassin is ingereden.

Ruim vijftien minuten spartelt het dier met tuig en al in het water. Met hulp van omstanders wordt het dier op het droge geholpen. Gelukkig voor de eigenaar mankeert het paard niets. Wilhelmus Brinkmans wordt in het bijzonder geprezen voor zijn daadkrachtig optreden.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelIn gesprek met Steunpunt Ospel (video)
Volgend artikelIngezonden brief: ‘Randweg nee’