Beroepenvoorlichting middelbare scholieren: speeddaten met het beroep van je dromen!

WEERT – Voor de tiende keer organiseert de Rotaryclub Weert samen met de decanen van “Het College” op maandag 12 maart 2018 de beroepenvoorlichting. Leerlingen van VWO-3, 4 en 5  krijgen de mogelijkheid kennis te maken met ruim veertig  beroepsbeoefenaren, waarbij gezorgd is voor een spreiding over de diverse profielen.

Zij vertellen over hun beroep: waar ze mee bezig zijn, welke vaardigheden je moet hebben, wat de leuke en minder leuke kanten zijn; kortom verhalen uit de praktijk die vaak meer zeggen dan brochures!

De voorlichting wordt opgezet in de vorm van een laagdrempelige tafeltjesavond; leerlingen kunnen aanschuiven aan tafels wanneer ze maar willen. Zo krijgen ze in anderhalf uur alle ‘ins and outs’ te horen van de beroepen van hun keuze.  Uiteraard kunnen de leerlingen ook  vragen stellen. In een gesprek ontstaat daardoor een beter beeld wat een beroep of functie inhoudt.

De beroepenvoorlichting is een welkome aanvulling bij het maken van de keuze voor het profiel of de toekomstige (vervolg)studie. Leerlingen moeten steeds vroeger kiezen en door de komst van het leenstelsel is het maken van een goede(studie) keuze steeds belangrijker geworden.

De beroepenvoorlichting werd altijd door de leerlingen hoog gewaardeerd, wat een compliment is voor de enthousiaste beroepsbeoefenaren.

Ook op maandag 12 maart a.s. worden leerlingen geholpen bij het maken van hun keuze!

Vorig artikelScouting plaatst schutting aan de Boelenbeem
Volgend artikelMEOS DS1 neemt punten mee