11 maart 1980: Frans Weekers ereburger van Weert

Frans Weekers - GAW Beeldbank 7539

Tijdens de raadsvergadering van 11 maart 1980 krijgt voormalig wethouder Frans Weekers de erepenning van verdiensten van de gemeente Weert.

Weekers is van 1954 tot 1970 lid van de gemeenteraad van Weert. Als wethouder Sport en Recreatie heeft hij van 1958 tot 1970 zitting in het college van burgemeester en wethouders.

Daarnaast is Weekers jarenlang bestuurslid van onder meer het Comité Stedelijke Feesten, de RK Gymnastiekvereniging Jan van Weert, de afdeling Weert van het Nederlandse Rode Kruis en de Bloedtransfusiedienst afdeling Weert.

In zijn toespraak wijst burgemeester Jo Matti op het feit dat Weekers als wethouder aantrad in een periode van grote werkloosheid. Bij het afscheid van Weekers als wethouder in 1970 behoort Weert tot de gemeenten met de laagste werkloosheid van Nederland. Een verdienste die deels op het conto van de nieuwe ereburger kan worden  geschreven.
Weekers is in 1959 onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

Met de uitreiking van de erepenning wordt Frans Weekers de 24ste ereburger van de stad Weert. De in januari 2014 afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is vernoemd naar zijn grootvader.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelExpositie vliegtuigmotoren in Nederweert
Volgend artikelScouting plaatst schutting aan de Boelenbeem