Donatie Heemkundevereniging Nederweert aan kerken

OSPEL/NEDERWEERT – De Heemkundevereniging Nederweert hecht behalve aan geschiedenis van en kennis over Nederweert en de kerkdorpen uiteraard ook groot belang aan het behoud van monumentale gebouwen. Daartoe behoren zeker, en misschien wel vooral, de kerkgebouwen.

Heemkundevereniging Nederweert doneert zowel aan Lambertustoren Nederweert als Onze Lieve Vrouwe kerk Ospel Euro 250

Zowel de Middeleeuwse toren van de Lambertuskerk, als de toren van de Onze Lieve Vrouwe kerk in Ospel (van architect Pierre Cuypers) zijn “poortwachters” van de Peel, zoals het ondersteunend lied van de Vrienden van de Lambertustoren luidt.

Voor beide torens lopen op dit moment restauratieprojecten. Het bestuur van de Heemkundevereniging heeft daarom de leden opgeroepen bij te dragen aan de inzamelacties die in Nederweert en Ospel zijn opgestart, en heeft besloten aan beide fondsen Euro 250 bij te dragen. Uiteraard kunnen in de toekomst ook de andere kerkgebouwen in Nederweert, zodra er restauratieplannen zijn, op dezelfde ondersteuning en aandacht rekenen.

Vorig artikelWijziging programma Buutteaovendj V.V. De Vlikkestaekers
Volgend artikel6 maart 1889: Al lang bekend