Bevrijdingsfestival Limburg maakt eerste namen editie 2018 bekend.

ROERMOND – Op 5 mei vieren we de Vrijheid, ook dit jaar wordt de binnenstad van Roermond omgetoverd tot de festivallocatie van Bevrijdingsfestival Limburg. Naast de diverse culture en maatschappelijke activiteiten op het plein van de Vrijheid komen er ook dit jaar verschillende (inter-)nationale acts het festival bezoeken. Naast Ambassadeur van de Vrijheid MY BABY zullen ook DeWolff, Alain Clark, MAYAN, Jack Parow en The Hillbilly Moonshiners te zien zijn op het hoofdpodium.

Ook dit jaar is het festival gratis toegankelijk voor iedereen! De presentatie op het hoofdpodium zal dit jaar in handen zijn van niemand minder dan Lex Uiting.

Op de markt is naast het hoofdpodium ook plek voor de Sena Performers Stage waar Limburgs talent in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg een diverse sound laat horen uit de provincie. Ook keert dit jaar het podium op het plein van de ECI terug waar de hiphop, urban en dance een plek geboden wordt.

Het Bevrijdingsfestival is meer dan muziek alleen. Er vinden ook inhoudelijke activiteiten, de zogenaamde Debat & Dialoog activiteiten plaats die te vinden zijn op het Plein van de Vrijheid. Tijdens de editie van dit jaar kan je onder andere Speeddaten met een Veteraan, is er een Silent Disco van het Rode Kruis, vinden er Upgrade activiteiten plaats die worden uitgevoerd door jongeren, kan je in Café la Liberté met andere gasten in debat en zijn er activiteiten in het kader van het meer jarenthema Geef vrijheid door.
Het plein van de Vrijheid is ook dit jaar in samenwerking met COS Limburg.

Cato van Dijck, de zangeres MY BABY over het leven in vrijheid: “Tijdens onze Europese tour van afgelopen najaar hebben we een grensovergang en een kamp in Servië bezocht, waar vluchtelingen ‘gevangen’ zaten. Zij wilden verder Europa in, maar mochten niet door. Het zijn geen gelukszoekers, maar mensen die net als wij veiligheid willen en toegang tot basisbehoeftes. Dat krijgen wij gratis en voor niets, daar staan we niet altijd bij stil.”

Alain Clark is terug met een nieuwe plaat “Bad Therapy”. Na een uitverkochte tour afgelopen najaar is de zanger uit Haarlem klaar voor een druk festivalseizoen. Tussen het schrijven van nieuwe muziek door bracht hij eerder dit jaar ook nog een kinderboek uit getiteld “Kat en Vis”. Het multi-talent zal dit jaar het festival openen.

DeWolff is de headliner van Bevrijdingsfestival Limburg, een dag eerder presenteren ze hun nieuwste plaat “Thrust” in de Paradiso te Amsterdam waarna hun tour zal starten. Wie dus de nieuwe gitaarsound van Pablo wilt horen, de heerlijke drum rolls van Luka of de overheerlijke Hammond sound van Robin kan lekker laat in de avond terecht voor het hoofdpodium. Vorige maand liet de band al een klein voorproefje horen met “Deceit & Woo”, de eerste single van het album, dat volledig analoog is opgenomen in hun eigen gemaakte nieuwe studio.

Jack Parow bracht eind vorig jaar alweer zijn zevende album uit met de titel “Afrika 4 Beginners”. De Zuid-Afrikaan scoorde in 2016 een grote hit met De Kraaien uit Den Haag. Met zijn eigenzinnige beats en lyrics weet Jack al jaren vele harten te bekoren. Sinds de hits “Dans Dans Dans” en “Cooler as Ekke” is hij niet meer weg te denken uit de scene.

Editie 2017
Bevrijdingsfestival Limburg 2017 bracht maar liefst 35.000 bezoekers op de been. Naast Ambassadeur van de Vrijheid De Staat konden de bezoekers genieten van Jett Rebel, Gallowstreet, Haevn, Aïcha Cherif, The Ten Bells, Rugged en Mr. Polska.

Vorig artikelCafé Gotcha in Weert door Heineken uitgeroepen tot beste horecazaak van 2017
Volgend artikel7 maart 1937: Honger lijden