OM in hoger beroep tegen politiemol Mark M.

WEERT – Artikel via Brabants Dagblad – Via Hoewel Mark M. uit Weert alias de politiemol de vijf jaar cel kreeg die het Openbaar Ministerie eiste, gaat het OM toch in hoger beroep. De rechtbank sprak hem vrij van een klein onderdeel, omkoping, en dat wil het OM toch bewezen zien.

De politiemol (31) moest een maand geleden terecht staan voor een lijst aanklachten. Daaronder naast computervredebreuk, schending van ambtsgeheim, witwassen en deelname aan een criminele organisatie ook omkoping.

Volgens de rechtbank was niet bewezen dat hij daadwerkelijk geld kreeg voor het doorgeven van geheime politie-informatie. Wel ging hij in op beloftes dat klanten in de toekomst zouden investering in zijn nieuwe bedrijfje in crypto-telefoons. Dat was wel een vorm van omkoping, zei de rechtbank, maar niet tegen betaling. De klanten waren undercover-agenten.

Lees verder bij de bron www.bd.nl via >> deze link.

Vorig artikelVandaag en morgen sneeuw verwacht in Limburg
Volgend artikelPrijsvraag: Wie verzint een nieuwe naam voor de hondenclub