Roermond gaat aan de slag met de stationsomgeving

ROERMOND – Twee grote geveldoeken aan het pand Godsweerdersingel 10 maken het meteen voor iedereen duidelijk: Roermond gaat de komende jaren aan de slag met de stationsomgeving.

Een eerste stap is vernieuwing van het busstation en de aanleg van een groene Openbaar Vervoer-boulevard. Met deze OV-boulevard krijgen voetgangers een prettige verbinding tussen alle vervoersvormen en voorzieningen.

Wethouder Raja Fick: ‘Ik ben blij met deze eerste stap om de stationsomgeving te verbeteren. We realiseren een veilige omgeving en route voor fietsers en voetgangers. Alle soorten van vervoer krijgen hiermee hun eigen plek in de stationsomgeving. Ik kijk uit naar de toekomstige ontwikkeling van de stationsomgeving en de volgende ambitie: de realisatie van een oostelijke ingang, nog altijd een vurige wens, waar we hard aan zullen moeten werken. Hiermee wordt het station echt bereikbaar voor alle inwoners en bezoekers van Roermond.’

Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding voor de aanpak van fase 1, de westzijde van het station. Als dit traject naar wens verloopt, kan in 2019 de eerste schop de grond in. NS Stations wil nog in 2018 het stationsgebouw een opknapbeurt geven. Een volgende, tweede, fase, richt zich op de realisatie van een nieuwe verbinding met de oostkant van het station.

Samen met de Provincie Limburg, NS, ProRail en andere betrokkenen ontwikkelt de gemeente de stationsomgeving tot een regionaal mobiliteitsknooppunt. Het station wordt een goed overstappunt, waar de verschillende vervoersvormen naadloos op elkaar aansluiten. Het station moet een prettige omgeving zijn, waar bezoekers, reizigers en inwoners graag komen. Tot slot moet de stationsomgeving goed bereikbaar zijn voor alle inwoners en bezoekers van Roermond; een goede verbinding aan zowel de oost- en westzijde van de stad. Kortom, het station  wordt een visitekaartje voor de stad en de regio.

Meer informatie? www.roermond.nl/station.

Vorig artikelDorpsraad Budschop in oude kleuterschool
Volgend artikelZucchero en Novastar maken Bospop programma compleet