Officiële presentatie ‘Van Horne Wandeling’ door stadsgidsen Weert

WEERT – In het kader van het Van Horne Jaar 2018 presenteren de Weerter stadsgidsen op vrijdag 16 maart a.s. in de ontvangstzaal van het klooster van de zusters Birgittinessen, Maasstraat 7 in Weert, de ‘ Van Horne Wandeling’. Het eerste exemplaar van het ‘Van Horne wandelboekje’ zal door voorzitter Frans Oerlemans uitgereikt worden aan de wethouder van Cultuur, Geert Gabriels.

De stadsgidsen hebben een speciale stadswandeling voorbereid die voert langs locaties die een relatie hebben met de Van Hornes en in het bijzonder met Philips van Montmorency, graaf van Horne en heer van Weert.

Ook zal een klankbeeld vertoond worden dat een vaste filmische introductie zal zijn op de Van Horne Wandeling. Het klankbeeld toont met kaarten en foto’s het verhaal over het ontstaan van Weert, de vestiging van de adellijke familie Van Horne in Weert en het leven van de doorsnee Weertenaar rond 1565.

Boekje
Deelnemers aan een groepswandeling, maar ook individuele wandelaars, kunnen na afloop alle hoogtepunten van de route nog eens teruglezen in een rijk geïllustreerde boekje (ca. 60 pagina’s, A-5 formaat) die de stadsgidsen voor deze gelegenheid hebben samengesteld. Het boekje is tegen een kleine vergoeding te koop.

Vorig artikelGemeente Roermond bereikbaar via WhatsApp
Volgend artikelDe Wereld Draait Door op bezoek bij Jan van Nierop van Nederweert Anders