Het is weer tijd om kinderen aan te melden voor het voorgezet onderwijs

WEERT – Zit uw kind in groep 8 van de basisschool? Dan maakt u dit schooljaar met uw kind een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs. Weet u al welke school het wordt? Zoekt u een Topsport Talentschool? Volgt uw kind graag Tweetalig Onderwijs? Of kiest hij of zij misschien voor het onderwijsconcept Koers, waarbij de leerling gepersonaliseerd onderwijs wordt aangeboden?

De scholen van LVO Weert bieden een breed onderwijsaanbod met veel onderwijskundige extra’s. Zo is er altijd wel een school die past bij de talenten van uw kind. Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 12 en dinsdag 13 maart 2018 van 19:00 tot 21:00 uur.

Aanmelden
Leerlingen die in het schooljaar 2018-2019 starten met vmbo-basis, vmbo-kader of het Praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant. Aanmelden voor mavo en havo kan op de Philips van Horne, aanmelden voor atheneum en gymnasium op Het College Weert. Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo, de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum én voor de eerste drie leerjaren van de havo.

Aanmelden Koers
Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op mavo, havo of atheneum, kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept ‘Koers’. Aanmelden gebeurt via de reguliere opleidingen op maandag 12 en dinsdag 13 maart. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert, de Philips van Horne of het BRAVO! College en kunnen ter plekke aangeven of ze interesse hebben in Koers. Voor Koers zijn 40 plaatsen beschikbaar en bij grote belangstelling wordt geloot. Hierbij wordt het uitgangspunt gehanteerd dat er een evenredige verdeling is van mavo, havo en atheneum. Leerlingen die niet bij Koers geplaatst worden, worden automatisch ingedeeld op de school waar ze zich hebben aangemeld.

Koers-Het Kwadrant
Met ingang van het schooljaar 2018-2019 biedt ook Het Kwadrant Koers aan voor leerlingen van vmbo-basis en -kader. Aanmelden voor Koers-Het Kwadrant kan tijdens de reguliere aanmeldavonden op Het Kwadrant zelf. Het minimale aantal aanmeldingen is 18 leerlingen. Bij te veel kandidaten wordt op basis van loting een keuze gemaakt.

 

Vorig artikelSamenwerking tussen Duitse gemeentes en VVV Midden-Limburg
Volgend artikelGemeente Roermond bereikbaar via WhatsApp