Dorpsraad Budschop in oude kleuterschool

BUDSCHOP – In de Limburger deze week een artikel over de Dorpsraad in Budschop – De Dorpsraad Budschop mag zijn intrek nemen in de oude kleuterschool in Nederweert. Hierin komen een steunpunt en activiteiten.

De oude kleuterschool aan de Beatrixstraat in Nederweert staat al langer te koop en omdat in het verleden kinderen op het dak van het gebouw zijn gezien, is het afgeschermd met bouwhekken om ongelukken te voorkomen. Dat is niet meer nodig als de Dorpsraad Budschop het gebouw gaat gebruiken als Open Inloopcentrum.

Het Steunpunt Budschop zal er gevestigd worden. Bovendien zullen werkgroepjes, ondergebracht in de dorpsraad, bezig gaan met activiteiten met hout, metaal, keramiek en stof. De verkoop van het gebouw dat de gemeente 300.000 euro moet opleveren, wordt voor minstens een halfjaar stilgezet om het initiatief van de dorpsraad een kans te geven. Ook de initiatiefnemers van de nieuw in Nederweert te vestigen Meegroeischool hebben hun oog op de oude kleuterschool laten vallen.

Lees hier verder bij de bron >>

www.limburger.nl

Vorig artikelExcursie van 15 kilometer vanaf Buitencentrum De Pelen 
Volgend artikelRoermond gaat aan de slag met de stationsomgeving