Reflectionday in Leudal

LEUDAL – Woooow goed gezien en geflitst! Dat geldt zeker voor Rikke Mennen en Daan van Heel van basisschool De Zjwiek in Roggel, en voor Zoé Hasselbarth van de St. Antoniusschool in Buggenum. Zij zijn de Leudalse winnaars van Reflectionday. Tijdens de donkere winterdagen draaide het in dit project om gezien te worden in het verkeer én te worden geflitst. Dit keer géén boete maar een leuke prijs.

De landelijke en regionale fietsverlichtingscampagne loopt elke winter van november tot en met januari. Tijdens deze periode wordt gewerkt aan het bewustmaken van de jeugd van het belang van goede zichtbaarheid in het verkeer. In de regio Midden-Limburg hebben de samenwerkende gemeenten, waaronder Leudal, er maatwerk van gemaakt met het project Reflectionday.

De leerlingen van de deelnemende scholen hebben in november een instructieles gehad over goed zichtbaar zijn in het donker. Iedereen kreeg reflectiematerialen (hesjes, klikarmbanden) uitgereikt. Vanaf dat moment konden de leerlingen goed zichtbaar de weg op. De kinderen zijn uitgedaagd deze kleding daadwerkelijk te dragen als ze te voet of met de fiets op weg zijn. De kans dat ze ‘geflitst’ werden door het flitsteam was namelijk aanwezig! Het flitsteam heeft foto’s gemaakt van kinderen die ’Goed zichtbaar op Weg’ zijn omdat ze reflecterende materialen dragen.

Aan het project Reflectionday hebben in Leudal deze winter bijna 600 basisschoolleerlingen deelgenomen. Wethouder Piet Verlinden mocht op maandag 19 februari de prijzen uitreiken aan de leerlingen en groepen die het beste zijn opgevallen.

Naast de 3 leerlingen die individueel in de prijzen zijn gevallen wonnen groep 6 van De Zjwiek in Roggel en de Reflectionday werkgroep (gr 8) van juffrouw Jolanda van De Leerlingst in Haelen een cursus Segway rijden als prijs voor de groep.

De allerbelangrijkste prijs; veiligheid zijn in het verkeer, heeft natuurlijk iedere leerling gewonnen die heeft meegedaan.

Via gemeente Leudal

Vorig artikelDebutanten wedstrijd bij Dansrijck (video)
Volgend artikelDe Boortoren van Ospel in het nieuws (video deel 2)