Vanaf woensdag 7 maart is Huupkens IJs in Weert weer open

WEERT – De oudste ijssalon van Weert Huupkens IJs opent haar deuren weer op woensdag 7 maart. In 2015 werd Huupkens IJs verkozen tot beste ijssalon van Nederland.

Wie in Weert en omstreken aan IJS denkt, denkt al snel aan Huupkens IJs. In 1941 werd voor het eerst zelfbereid ijs verkocht in de kruidenierszaak aan de Biest. Daarnaast ging opa Koppen met de bakfiets rond door de straten van Weert. Het ijs werd zo populair dat het kruideniersgedeelte werd afgestoten en zo kreeg Weert een heuse IJssalon.

Wiel Koppen noemde de zaak naar zijn opa Huup Koppen. Het ‘ik ga even naar Huupke’ zoals de kruidenierszaak in de volksmond werd genoemd, was de reden om de IJssalon Huupkens ijs te noemen. Was de keuze 70 jaar geleden nog beperkt tot chocolade, vanille en aardbeien ijs, tegenwoordig is er dagelijks keuze uit ruim 30 soorten ambachtelijk ijs.

Vorig artikelTim’s natuurvlog: Op zoek naar de sijsjes
Volgend artikelDe Boortoren van Ospel in het nieuws (video deel 1)