Joosten schenkt wederom aan Rabobank Foundation

WEERT – In 2015 schonk Joosten – young animal nutrition, een pallet melkpoeder voor de opfok van kalveren aan Rabobank Foundation ten behoeve van een adoptieproject van het klantenfonds via Rabobank Weerterland en Cranendonck. Een fantastisch gebaar dat in 2017 een mooi vervolg kreeg.

Geert van den Boomen, Managing Director, verraste Rabobank Weerterland en Cranendonck en Rabobank Foundation met de mededeling dat Joosten wederom 1000 kg kalvermelk ter beschikking stelde. Inclusief verzending en transport ter plaatse.

In goed overleg is besloten het dit keer aan een andere coöperatie van melkveehouders beschikbaar te stellen binnen hetzelfde gebied: Koperasi Ngudi Luhur. Dit is een mooi voorbeeld dat niet alleen financiële bijdragen een verschil kan maken.Onlangs vond de overhandiging plaats tijdens een bezoek van Rabobank Foundation aan deze coöperatie. Het maatschappelijke fonds van de Rabobank investeert in boeren coöperaties in ontwikkelingslanden. Deze melkvee coöperatie van kleine en vaak arme melkveehouders heeft een lening van Rabobank Foundation ontvangen zodat de leden met behulp van een microkrediet een nieuwe melkkoe kunnen aanschaffen. Hiermee kunnen ze hun melkproductie verbeteren en hun inkomen verhogen. Via de Foundation stelt Rabobank financiële middelen, kennis en netwerk beschikbaar aan coöperaties in ontwikkeling. Rabobank Weerterland  doneert jaarlijks aan Rabobank Foundation. Medewerkers kunnen donateur worden, en ook klanten kunnen via het Klantenfonds een schenking doen.

 

Vorig artikelKomt Alibaba naar Weert? TV-programma Tegenlicht trekt 727.000 kijkers
Volgend artikelRestaurant Blaakven verkocht