Jean-Pierre Steijvers dirigent Weerter Mannenkoor

Jean-Pierre Steijvers

WEERT – Het bestuur van het WMK heeft, met instemming van de leden, als nieuwe dirigent benoemd de 53-jarige Jean-Pierre Steijvers uit Heythuysen. Hij fungeerde al enige tijd als waarnemend dirigent. Jean-Pierre is in Weert geen onbekende o.a. omdat hij al vele jaren het Groot Martinuskoor dirigeert.

Daarnaast nog koren in Roggel en Blerick. Wellicht nog bekender is hij als organist in binnen- en buitenland. Prijswinnaar van orgelconcoursen in b.v. Dublin, Luzern, en Moskou. Hij geeft ieder jaar concerten in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland en masterclasses aan Russische studenten.

Mede door die internationale bekendheid wordt hij regelmatig uitgenodigd voor  orgelconcerten.Daarom heeft het bestuur van het WMK ook een vaste 2e dirigent benoemd in de persoon van Wiel Bonten uit Hoensbroek. Hij is docent muziek aan de Pabo in Heerlen en wordt veelvuldig door koren gevraagd als invaldirigent of begeleider. Vanaf 2006 is hij dirigent van het Slavisch-Byzantijnse koor Sobornost in Kerkrade.

Daarmee beschikt het Weerter Mannenkoor voor de muzikale leiding weer over twee zeer kundige vakmensen.

Vorig artikelNetwerk van hippische social influencers op bezoek in Weert
Volgend artikel25 februari 1606: Een gijzeling in 1606