In memoriam, edelsmid en hofleverancier Tyllo Werz

Tyllo Werz (1964 - 2018)

WEERT – Op maandag 19 februari is onverwacht de Weerter edelsmid en hofleverancier Tyllo Werz op 53-jarige leeftijd overleden.

Tyllo Werz werd in 1964 geboren te Weert als tweede kind van de drie kinderen van Eloy Werz en Margriet Werz-Hangx. Hij studeerde in de jaren ’80 op de Vakschool Schoonhoven als goudsmid en werkte al sinds die tijd samen met zijn vader Eloy Werz (tot zijn overlijden in 2011) in het atelier aan de Oelemarkt.

Na jarenlang in binnen- en buitenland gewerkt te hebben als verkoper, goudsmid en reparateur, vestigt hij in 2003 zijn eigen bedrijf in de zaak van zijn ouders aan de Oelemarkt 12 te Weert. Vanaf die tijd voerde hij ook zijn eigen Meesterteken. Sinds 1997 was Tyllo Werz parttime docent edelsmeden aan het voormalige Kunstcollége, nu RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie) te Weert.

De kunstwerkplaats is al sinds 1838 in Weert gevestigd. Tyllo was de vijfde en laatste generatie edelsmid van het kunstatelier Esser-Werz. Sinds 1963 draagt Edelsmederij Werz het predicaat Hofleverancier. Dat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, van tenminste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio.

Op maandag 26 februari is er om 11.00 uur een plechtige eucharistieviering in de Dekenale St. Martinuskerk te Weert.

 

Vorig artikelNederweert ANDERS presenteert verkiezingsprogramma
Volgend artikelJAN presenteert verkiezingsprogramma ook in ’t Ni-jwieërts