23 februari 1964: Onder bezielende leiding

Twee heren overhandigen broeder Wendel Jordans een pakket terwijl op de achtergrond een aantal jongens zitten die waarschijnlijk deel uitmaken van een orkest - GAW Beeldbank L964

In de zaal van het pensionaat Saint Louis aan de Markt vindt op 23 februari 1964 een concert plaats van het Weerter Jeugd Orkest. Dit orkest staat onder de bezielende leiding van broeder Wendel – Jordans.

Het belooft een afwisselend programma te worden, zo schrijft het Land van Weert. Voor elk wat wils: zowel klassieke als moderne muziek zal te horen zijn. Op het programma staan werken van Vivaldi, Elgar en Roman. Voor de moderne noot zorgen de muziekstukken van de Nederlandse componisten Toon de Leeuw en Kees van Baaren. De concerten van het orkest zijn inmiddels beroemd en trekken zelfs bezoekers van buiten de stad. Daarom waarschuwt de organisatie te letten op de juiste vertrektijden van de treinen. Het concert begint om 20.00 uur, een eindtijd staat niet vermeld.

Broeder Wendel legt heel wat gebeurtenissen in Weert op film vast. Hij filmt onder meer de activiteiten binnen en buiten het pensionaat. Voorbeelden van dat laatste zijn onder meer de vastelaovundjoptocht en de stadskermis.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelTerugblik sleuteloverdracht in Nederweert
Volgend artikelRisse Groep verrast met positief resultaat