Schaatsen in Nederweert: ijs nog niet dik genoeg!

NEDERWEERT – Via nederweert.nl – De temperaturen dalen, de schaatskoorts neemt toe. Traditioneel zijn de wateren van Sarsven en de Banen in Nederweert-Eind één van de eerste locaties in Limburg waar op natuurijs kan worden geschaatst. Op dit moment is het ijs nog niet dik genoeg.

Noordervaart
Met een langere vorstperiode in zicht, heeft burgemeester Evers aan de dijkgraaf van het Waterschap Limburg, Patrick van der Broeck, gevraagd om de sluizen van de Noordervaart dicht te zetten. De dijkgraaf reageerde positief op het verzoek en zegt ermee aan de slag te gaan.

Eigen risico
Mocht het ijs dik genoeg zijn om te schaatsen, dan wordt rond Sarsven en de Banen een aantal verkeers- en parkeermaatregelen van kracht. Dat is vooral nodig om de doorstroom voor veiligheidsdiensten te kunnen garanderen. Iedereen die in Nederweert op natuurijs wil gaan schaatsen, doet dat altijd op eigen risico.

VIa www.nederweert.nl

Vorig artikelSpeurneuzen gezocht in De Groote Peel!
Volgend artikelRaadslid Antoine Hekers en Paulien van Mierlo op NPO Radio 1