Lezing door GRIET OP DE BEECK 15 maart Bibliocenter Weert

WEERT – Het succes van de Vlaamse auteur Griet Op de Beeck (1973) is niet alleen te verklaren door haar literaire talent, maar ook door haar optreden bij Zomergasten en bij DWDD en de recente verfilming van ‘Vele hemels boven de zevende’. Voor de Boekenweek 2018 heeft zij het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ mogen schrijven. Een grote eer voor een schrijver die pas vijf jaar geleden debuteerde. In een reactie noemt zij zichzelf “zo’n snotneus nog in de wereld van de letteren.”

Donderdag 15 maart is Griet Op de Beeck bij Bibliocenter Weert te gast. Zij zal spreken over haar werk. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Griet Op de Beeck is van origine dramaturg. Zij ging steeds meer schrijven, vooral columns en artikelen voor o.a. HUMO en dagblad De Morgen. Zij debuteerde in 2013 met de roman ‘Vele hemels boven de zevende’. Later volgden ‘Kom hier dat ik u kus’ in 2014, ‘Gij nu’ in 2016 en ‘Het beste wat we hebben’ in 2017. Haar eerste twee boeken zijn tientallen malen herdrukt en zijn of worden verfilmd. Haar boeken hebben literaire prijzen gewonnen en zijn echte bestsellers.

Als schrijfster heeft Griet een voorliefde voor mensen die door anderen niet gezien worden. Ze zit de personages in haar boeken dicht op de huid. Zo dicht dat niets in hun levens voor je geheim blijft. Er komen thema’s in voor als alcoholisme, familie, incest, ongelukkige relaties en eenzaamheid. Zij zet zware onderwerpen op een lichtvoetige, zachte en tegelijkertijd scherpe manier neer. In zinnen die je bijblijven.

In 2016 was ze te gast bij het tv-programma Zomergasten in een spraakmakend optreden. Vorige jaar vertelde ze bij DWDD over haar persoonlijke betrokkenheid bij het thema incest.

Overigens, met het Boekenweekgeschenk 2018 mag je op zondag 18 maart gratis met de trein reizen.

Vorig artikelIngrid Schäfer-Poels politiechef Eenheid Limburg
Volgend artikelOnthoofde Graaf van Horne komt postuum tot leven