Sloop oude woningen Breeërsteenweg Kinrooi

KINROOI – In december 2017 besloot de Kinrooise gemeenteraad om de twee oude woningen gelegen aan de Breeërsteenweg 372 en 374 aan te kopen. Afgelopen maandag 19 februari stelde het schepencollege de aannemer aan die in zal staan voor de afbraak.

Burgemeester Jo Brouns: De twee vervallen huizen liggen er kort tegen de gewestweg aan. De gemeente kocht ze aan met de bedoeling om ze af te breken en op die manier plaats te bieden aan de herinrichting van de Breeërsteenweg die voorzien is tussen de Kloosterstraat en de Broekstraat. Deze huizen zorgden dat er ter plaatse weinig mogelijkheden waren inzake de plantekening van de herinrichting.

Na de vergelijking van de offertes voor de afbraak van deze woningen, werd beslist om deze opdracht te gunnen aan de firma Croes uit Geetbets. De kosten hiervoor worden geraamd op 10.890 euro. De werken zijn eind maart gepland.

 

Vorig artikelNieuwe woonplannen bij de 7 Ambachten in Kinrooi
Volgend artikelOverhandiging levensbeschrijving familie Henri Tijssen in de ECI Cultuurfabriek