Samen leven, samen doen

NEDERWEERT – Mooi wonen. Goed werken. Zorgeloos leven. Híer draait het om voor het CDA in Nederweert. Dít zijn onze centrale thema’s richting 2022. Het programma waarmee wij 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen ingaan, bevat geen verrassingen.

Het is namelijk úw programma dat we de afgelopen maanden in overleg met ruim 110 inwoners hebben opgesteld. Ambities die we in de nieuwe raadsperiode ook graag samen met u willen oppakken. Samen is en blijft voor ons het toverwoord. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. In een samenleving waarin we schouder aan schouder staan, de handen uit de mouwen steken, elkaar helpen en onze verantwoordelijkheid nemen voor de volgende generaties.

Kortom: verbinden, meedoen, aanspreken en doorgeven. Kernwaarden die van oudsher geworteld zijn in het CDA en anno 2018 actueler zijn dan ooit. De tijden zijn immers veranderd. Burgers zijn mondiger geworden, geven zelf richting aan hun leven en bundelen de krachten om hun buurt en wijk sterk en levendig te houden. Tegelijkertijd kan de overheid ook niet alles meer in haar eentje regelen. Ze moet zaken los durven laten en vertrouwen op de kracht van de samenleving. Op de mensen die onze gemeenschap maken.

Wij willen hier graag het voortouw in nemen en reiken u de hand. Bruggen bouwen, samen aanpakken, elkaar aanspreken en zaken regelen voor later. Het is ook een prachtig moment om dat te doen. In de wetenschap dat het weer steeds beter gaat met onze economie, liggen er prachtige kansen en stevige uitdagingen om onze gemeente klaar te maken voor de toekomst. Opgaven waar we vol energie aan gaan werken, samen met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties. Wat zou het mooi zijn als ook onze kinderen en kleinkinderen straks zeggen: de gemeente Nederweert, daar is het mooi wonen, goed werken en zorgeloos leven.

De komende weken leest u hoe we tot 2022 invulling gaan geven aan deze drie thema’s. Hoe we verder willen bouwen aan een gemeenschap waarin we samen leven en samen doen.

 

Vorig artikel52 jarige uit Eindhoven aangehouden inzake hennepkwekerij in Haler
Volgend artikelLifesaving wedstrijd in Nederweert