Nieuwe woonplannen bij de 7 Ambachten in Kinrooi

KINROOI – Op maandag 19 februari heeft de gemeente Kinrooi de ontwerper aangesteld voor het ruimtelijk uitvoeringsplan woonverdichting Ophoven.  Die zal nu de plannen gaan ontwerpen over hoe het gebied rond en achter De 7 Ambachten langs de Venlosesteenweg eruit zal gaan zien in de toekomst.

Burgemeester Jo Brouns:  Van de twee ingediende offertes besloot het college van burgemeester en schepenen om dit toe te wijzen aan de tijdelijke vereniging Cleuren Merken, een samengaan van Cleuren architecten en stedenbouwkundige / verkeersdeskundige Josiane Merken. Concreet gaat het in Ophoven over het omzetten van een niet meer wenselijke zone voor ambachtelijke bedrijven en KMO’s (De 7 Ambachten) naar woongebied en bijkomend het realiseren van het achterliggende woonuitbreidingsgebied Ophoverveld (zie gebied binnen blauwe lijn op onderstaand plan). Naar analogie met de andere RUP’s maken we ook in Ophoven werk van betaalbare bouwgronden. In Molenbeersel en Kessenich zijn deze reeds verder gevorderd en kunnen we dit jaar al kavels gaan aanbieden. Ophoven zal op termijn dus ook volgen.

Vorig artikel20 februari 1975: Weert heeft geen parkeerprobleem
Volgend artikelSloop oude woningen Breeërsteenweg Kinrooi