Mindsetting lezing: accepteren is géén opgeven

WEERT– Als twintiger kreeg Esther Kessel een auto-ongeluk. Ze heeft blijvende fysieke en cognitieve beperkingen. Ondanks dit heeft ze haar gevoel voor humor niet verloren. Één van haar quotes is: “Humor houdt me op de been.” Dat zegt ze gerust vanuit haar scootmobiel. Met haar positieve kijk op het leven is ze een inspiratiebron voor anderen.

Tijdens een lezing zal Esther vanuit haar hart vertellen wat haar overkomen is. Met vallen en opstaan heeft ze een nieuwe weg ingeslagen. Ze heeft haar beperkingen dus ook het feit dat ze een scootmobiel nodig heeft geaccepteerd. Haar standpunt hierover is: “Een scootmobiel zegt niks over wie ik ben, alleen over hoe ik me verplaats. Mijn leven loopt grotendeels op rolletjes”.

‘Scootmobiel zegt niets over wie ik ben’
Met haar humor en optimisme wil ze zo veel mogelijk uit het leven halen. Dat bracht haar op sommige fronten verder dan ze had durven hopen. Met sporten (special fitness) verlegt ze binnen de grenzen haar eigen grenzen. Bovendien bezoekt ze regelmatig een (blues)rockconcert. Het mag duidelijk zijn dat ze midden in het leven staat. Ondanks het feit dat Esther door het ongeluk moeite heeft met taal, heeft ze een mindsetting lezing geschreven.

Samenloop voor Hoop
Soms breekt ze haar tong over gewone woorden. Nog nooit eerder sprak ze in het openbaar. Toch durft ze het aan om deze lezing te geven. De bijdrage is 5 euro. Omdat Esther haar gezondheid erg op prijst stelt, komt de opbrengst van deze lezing geheel ten goede aan ‘Samenloop voor Hoop Weert’. De lezing is niet alleen geschikt voor sporters of mensen die een beperking hebben dan wel werkzaam zijn in deze sector. Maar ook voor wie vastloopt met bepaalde dingen en/of moeite heeft met loslaten.

Meer info
4 april 2018 Aanvang 19.30 uur.
Life Style Vitae,Houtstraat 10, 6001 SJ Weert.
Life Style Vitae is rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie of aanmelden:
+31 (0)495-459100 of [email protected].
Entree € 5,- De opbrengst gaat volledig naar SamenLoop voor Hoop Weert

Vorig artikel15 februari 1990: Bestuurlijk protest
Volgend artikelChef-kok Patrick Smeulders presenteert nieuwe menukaart Antje van de Statie