Word Gastheer van De Peel

OSPELDIJK – Tijdens een cursus van vier dagdelen, startend op 27 februari, leren deelnemers alles over de bijzondere waarden van De Peel en hoe zij dit kunnen uitdragen naar hun gasten. Tijdens de cursus vertellen diverse sprekers, onder andere Jacques Vriens, hun verhaal van De Peel.

Een cursus voor agrariërs, recreatie- en horecaondernemers

Zo krijgen de deelnemers tijdens vier bijeenkomsten informatie en inspiratie om hun gasten te vertellen over de ontstaanswijze van het gebied, het cultureel erfgoed en te wijzen op de bijzondere plekjes. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Deze cursus is geschikt voor organisaties die bezoekers van De Peel ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicampings, kaasmakerijen, maneges en horeca. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. De Peel is rijk aan natuur en cultuurhistorie, waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken. Daarnaast is er de kans om samen met andere deelnemers een netwerk op te bouwen en met de andere deelnemers bredere arrangementen aan te bieden.

Meer informatie en inschrijven

De cursus wordt georganiseerd door IVN Limburg in samenwerking met Nationaal Park De Groote Peek. Meer informatie over de cursus en een aanmeldformulier zijn te vinden op www.ivn.nl/gastheer-peelVoor overige vragen kan men contact opnemen met Cindy Nordhausen van IVN Limburg via [email protected] of 0475 38 64 60.

Cursusdata en locaties

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 27 februari en 13 maart, woensdagmiddag 28 maart en dinsdagmiddag 10 april. De locaties van de cursus worden verspreid over het gebied. Meerdere organisaties, waaronder LLTB, Recron en Horeca Nederland worden betrokken bij de opzet en de uitvoering van de cursus.

Vorig artikelNieuwe ambulancepost medio Maart gereed
Volgend artikel10 februari 1991: Geen optocht