9 februari 1872: Tweede geneesheer verlangd

De oproep voor een tweede geneesheer Kanton Weert 17 februari 1872

In het Kanton Weert staat op 9 februari 1872 een oproep van het gemeentebestuur van Weert voor het aantrekken van een tweede geneesheer; een Medisch Doctor.

De oproep vermeldt dat Weert, gelegen in het Hertogdom Limburg,  een Rooms Katholieke bevolking kent met ruim 7000 zielen. De nieuwe geneesheer kan een salaris tegemoet zien van 400 gulden per jaar. Daarvoor dient hij de armenpraktijk waar te nemen en is hij belast met het verrichten van de dodenschouw.

Verder deelt het gemeentebestuur mee dat kandidaten die een diploma bezitten in drie vakken (dit zijn de vakken geneeskunde (medicinae), heelkunde (chirurgia) en vroedkunde (artes obstreticiae), als eerste in aanmerking komen voor deze baan. Reageren kan tot 1 mei en men dient zich hiervoor tot de Burgemeester te wenden.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelSchuurbrand in Beringe
Volgend artikelAltweerterheide krijgt ‘kindvoorziening’