Werkbezoek brengt College Cranendonck naar Maarheeze

Vlnr: Jeroen Raymakers (gemeente Cranendonck), wethouder Frans Kuppens, Joanie de Laat (JOA Beauty), Roel Lamers (Architectenburo Zijn), Ingrid Arts (Inukshuk Yoga en wandelcoaching), burgemeester Henri de Wijkerslooth, wethouder Jan van Tulden, Jolanda Kros (Gazeuse Communicatie en Evenementen), Liesbeth van Zon (Ons Lieske) en Mathieu Westerweele (Mobatec). Op de foto ontbreken: José van Aaken (gemeente Cranendonck), Miranda Westerweele (Like2bOrganized), Bart Hut (Bart Hut Makelaardij), Marcel Lippuner (MWorks) en Ron van den Ban (We Finance)

MAARHEEZE – Dinsdag 23 januari brachten burgemeester Henri de Wijkerslooth, wethouders Frans Kuppens en Jan van Tulden, gemeentesecretaris José van Aaken en beleidsmedewerker economische zaken Jeroen Raymakers een bezoek aan een tiental (relatief) nieuwe ondernemers aan de Stationsstraat in Maarheeze. Naast gevestigde ondernemers is een flink aantal nieuwe initiatieven van start gegaan. Een goede reden voor het college om op werkbezoek te gaan en er meer over te weten te komen.

Verbouwen, ontwikkelen en samenwerken
Het gezelschap startte bij Ons Lieske (voorheen ’t Huuske). Aansluitend vertrok men naar verschillende ondernemers die allemaal gevestigd zijn aan de voorzijde van het voormalige Rabobank -pand. De zes bedrijven die hier zijn gevestigd zijn : Bart Hut Makelaardij, Wefinance, JOA Beauty, Gazeuse Communicatie en Evenementen, Like2bOrganized en Mobatec. De ondernemers gaven de gasten uitleg over het werk. Ook werd de meerwaarde van het met zoveel diverse bedrijven vanuit één locatie werken besproken.

Nieuw concept
De tocht werd vervolgd naar MWorks, aan de Stationsstraat. De eigenaar verzorgt onder andere sportlessen, is personal coach, verkoopt voedingssupplementen, en biedt andere de mogelijkheid om te werken in zijn zaak. Tot slot wordt de ruimte ook benut als showroom voor fietsen, waar je als (potentiële)klant van Basso Bikes en Linus Fietsen bij MWorks terecht kan.

Maarheeze op de kaart
Het gezelschap verplaatste zich vervolgens naar de overzijde van de straat. Waar tegenwoordig Yogastudio Inukshuk en Architectenburo ZIJN gevestigd zijn. Ook deze ondernemers timmeren flink aan de weg. “Maarheeze bloeit en zet zichzelf op de kaart” dankzij al deze initiatieven.

Aan het einde van het bezoek waren de collegeleden het unaniem eens. “Mooi om te zien hoe op creatieve wijze bestaande locaties een nieuwe invulling krijgen. Daarbij ligt hier het bewijs dat out-of-the-box denken en verbinden leidt tot prachtige samenwerkingsverbanden en nieuwe initiatieven.”

Vlnr: Jeroen Raymakers (gemeente Cranendonck), wethouder Frans Kuppens, Joanie de Laat (JOA Beauty), Roel Lamers (Architectenburo Zijn), Ingrid Arts (Inukshuk Yoga en wandelcoaching), burgemeester Henri de Wijkerslooth, wethouder Jan van Tulden, Jolanda Kros (Gazeuse Communicatie en Evenementen), Liesbeth van Zon (Ons Lieske) en Mathieu Westerweele (Mobatec). Op de foto ontbreken: José van Aaken (gemeente Cranendonck), Miranda Westerweele (Like2bOrganized), Bart Hut (Bart Hut Makelaardij), Marcel Lippuner (MWorks) en Ron van den Ban (We Finance)

Vorig artikelFractie JAN stelt vragen over verleende omgevingsvergunning geitenhouderij Nederweert
Volgend artikelGemeente Leudal bindt de strijd aan met ondermijnende criminaliteit