Verdachte gewapende overval Ospel met ‘bevallingsverlof’

OSPEL- Bron:  www.limburger.nl- De 31-jarige Berry A. uit Sittard, die betrokken zou zijn geweest bij een gewapende woningoverval in Ospel, mag een maand met ‘bevallingsverlof’. Bij die overval op 5 augustus is, zoals dinsdag in de rechtbank Roermond bleek, een 13-jarige kind met een vuurwapen onder schot gehouden.

Ontkent
De rechtbank Limburg wil A. tijdelijk uit detentie schorsing omdat zijn partner begin maart een kind verwacht. De verdachte mag daarom van 20 februari tot 20 maart naar huis. A. ontkent een van de daders van de  beroving te zijn.

Munitie
De daders hebben hun wapen achtergelaten in de woning van de slachtoffers. Op een van de patronen vond de recherche erfelijke sporen van de Sittardenaar. Later werden in zijn woning in Sittard munitie van hetzelfde kaliber en een deel van de buit gevonden. Volgens advocaat Peer Szymkowiak van A. heeft justitie geen enkel bewijs dat de man die avond in de woning in Ospel is geweest. De daders gingen er met geld en sieraden vandoor. A. is de enige verdachte die is opgepakt. Zijn zaak dient waarschijnlijk binnen drie maanden voor de rechtbank.

Lees meer over de overval via deze link >> bij de bron www.limburger.nl 

Vorig artikelIs taal jouw ding? Gezocht: taalvrijwilligers voor de bibliotheek Heythuysen en Weert
Volgend artikelWeertenaar Harm Lamberigts winnaar The Winter Trial rally