Bier uit glas of uit een plastic beker: een overzicht

MIDDEN-LIMBURG – Afgelopen tijd is volop gediscussieerd over het gebruik van glas of plastic bierglazen tijdens carnaval. Zo liep in Weert de discussie hierover hoog op. Onlangs werd besloten dat er in het centrum een algeheel glasverbod werd ingevoerd. In de meeste gemeenten wordt tijdens carnaval in de café’s wel gewoon drank geschonken uit glas. 

Weert
Tijdens carnaval is het in het centrum van Weert overval verplicht om plastic bekers te gebruiken. Dit geldt zowel binnen als buiten de cafés.

Nederweert
In de gemeente Nederweert mag er in elk café binnen en buiten drank worden geschonken uit glas. In de gemeente Nederweert gelden geen afzonderlijke afspraken tijdens carnaval.

Cranendonck
Tijdens carnaval mag er binnen in een café wel uit glas gedronken worden maar buiten op een terras niet.  In tenten is glas verboden en mag er uitsluitend uit plastic bekers gedronken worden.

Leudal
In Leudal is glas alleen verboden bij de grote buitenevenementen in de openbare ruimte, zoals het Pleinfestijn in Heythuysen. Verder mag er in elk café binnen en buiten drank worden geschonken uit glas.

Kinrooi
In de Belgische buurgemeente Kinrooi mag in elk café uit glas gedronken worden. Er is uitsluitend een verbod drank te nuttigen tijdens de carnavalsstoet als men naast of achter een wagen loopt.

Vorig artikelGemeente Leudal bindt de strijd aan met ondermijnende criminaliteit
Volgend artikelIs taal jouw ding? Gezocht: taalvrijwilligers voor de bibliotheek Heythuysen en Weert