Huldiging Buuttekampioen Bjorn Smits bij sleuteloverdracht

NEDERWEERT – Vastelaovundj in Ni-jwieërt. Nog een paar dagen en dan draagt burgemeester Evers de macht voor de drie dolle dagen over aan Prins Peet I van De Pinmaekers tijdens de traditionele Sleuteloverdracht in het gemeentehuis op zaterdag 10 februari.

Sleuteloverdracht in het gemeentehuis van Nederweert

Ook wordt op deze avond weer de Kolderpin uitgereikt. En dit jaar huldigen we dan ook Limburgs Buuttekampioen Bjorn Smits uit Nederweert-Eind. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Alleen de raadzaal is gereserveerd voor de verenigingen en de Kolderpindragers. ’s Middags kan de jeugd al genieten van het feest tijdens de jeugdsleuteloverdracht.

Sleuteloverdracht

In de tot Kolderzaal omgebouwde raadzaal van het gemeentehuis openen om 19.30 uur traditiegetrouw de Vastelao­vundjsvereinigingen uit de gemeente Nederweert samen de Vastelaovundj en draagt burgemeester Evers de macht voor drie dagen over. Ook dit jaar zijn De Pinmaekers uit Nederweert, De Bengels uit Nederweert-West, De Vlikkestaekers uit Ospel en De Piepkukes uit Neder­weert-Eind uiteraard weer van de partij. Het belooft een mooie avond te worden met optredens van Will Knapen, Dao Geuns en Oze Hoempa, Djuu toch, Magic Bert, de 3 V’s, DZN en Hofkapel Klein mèr Neugter. Kabinetschef Giel Bruijnaers is ceremoniemeester. Dit jaar wordt voor de 33e keer de Kolderpin uitgereikt aan een persoon uit de gemeente Nederweert die zich verdienstelijk maakt voor de Vastelaovundj in het bijzonder en voor de gemeenschap in het algemeen. Iedereen is welkom. Alleen voor de zitplaatsen in de raadzaal is een toegangskaart nodig.

Huldiging Bjorn (Baerke) Smits

Op 12 januari won Bjorn Smits uit Nederweert-Eind met zijn buut ‘Baerke de werme bekker’ het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2018. Het gemeentebestuur is ‘gruuëts’ op onze dorpsgenoot. Tijdens de Sleuteloverdracht zal hij voor deze geweldige prestatie door de burgemeester worden gehuldigd.

Jeugdsleuteloverdracht

’s Middags begint om 13.11 uur de 19e jeugdsleuteloverdracht. Uit handen van locoburgemeester Henk Geraats ontvangt Jeugdprins Raf I van V.V. De Pinmaekers dan samen met Prinses Anouk in de Kolderzaal de sleutel van het ‘achterpörtje’ van het gemeentehuis. Ook Jeugdprins Ravi I en Prinses Senna van De Krielkes d’Indj, Jeugdprins Jim I en Prinses Anke van de Jong Vlikkestaekers Doospel en al hun adjudanten, raden van 11 en dansmarietjes zijn van de partij. En er zijn natuurlijk ook weer diverse optredens. Het wordt een gezellige middag, verzorgd voor en door de jeugd van Nederweert. Iedereen is welkom, maar de plaatsen in de Kolderzaal zijn alleen voor de jeugd. Daar is een toegangskaart voor nodig. In de aangrenzende zalen is echter plaats genoeg. Dus kom vooral kijken en genieten! De presentatie is in handen van ceremoniemeester Giel Bruijnaers en ook Will Knapen is natuurlijk weer van de partij.

Vorig artikelFantastische carnavalstraining bij MEOS
Volgend artikelHarries (Stultiëns) Muziek Middag