Algemene begraafplaats Nederweert krijgt strooiveld

NEDERWEERT – Via gemeente nederweert – Op de algemene begraafplaats in Nederweert wordt binnen twee maanden een strooiveld gerealiseerd. Het college heeft dit besloten op basis van eerdere verzoeken om een dergelijke voorziening te creëren. Met het strooiveld lopen we vooruit op het toekomstbestendig maken van de begraafplaats.

Steeds meer mensen kiezen voor andere alternatieven, zoals crematie en natuurbegraafplaatsen. Het aantal begravingen neemt hierdoor de laatste jaren sterk af. In 2017 waren er vier begravingen op de begraafplaats in Nederweert. We zien ook dat van steeds minder graven de grafrechten worden verlengd. Deze graven worden uiteindelijk geruimd. Het ruimtegebruik neemt hierdoor af.

Als gemeente willen we inwoners een laatste rustplaats blijven bieden. Hiervoor dient een algemene begraafplaats aan te sluiten bij de wensen en behoeften van tegenwoordig. Zo neemt met de toename van het aantal crematies de vraag naar verschillende manieren van asverstrooiing of bijzetmogelijkheden voor urnen toe. Maar ook natuurbegraafplaatsen, herdenkingsbossen en urnenbegraafplaatsen zijn alternatieven op dit gebied.

Al deze ontwikkelingen zijn reden om een toekomstvisie op te stellen voor de algemene begraafplaats. We willen van de locatie een plek maken die meer gebruikt gaat worden. Een plek die ook uitnodigt om elkaar te ontmoeten en te verblijven.

Aanleg start op korte termijn
Vooruitlopend op de nieuwe visie vindt in de komende weken de aanleg van het strooiveld plaats. De kosten voor het strooiveld, € 128,45, zijn gelijk aan de kosten voor het verstrooien van as op een graf. Deze mogelijkheid werd al geboden op de algemene begraafplaats.

Ideeën?
Hebt u zelf ideeën of suggesties voor de algemene begraafplaats? Laat het ons weten. Stuur uw suggestie of mail naar [email protected] of neem contact op met Gerda Bijlmakers via tel. (0495) 677111.

Via nederweert.nl

Vorig artikelAanvragen voor omgevingsvergunning windpark ingediend
Volgend artikelKampioensreceptie JO15-3 Merefeldia