8 februari 1985: Penning van verdiensten voor D’n Dent

D'n Dent -GAW Beeldbank A3558

Pierre Dentener, beter bekend als ‘D’n Dent’, ontvangt op 8 februari 1985 uit handen van burgemeester Jo Matti de penning van verdiensten van de gemeente Weert. Hij krijgt deze onderscheiding ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum als muzikant. 

‘D’n Dent’ start zijn muzikale loopbaan als tuba- en saxofoonspeler bij de harmonie Sint-Franciscus. Later stapt hij over naar het Weerter orkest ‘Onderlinge Kunst Naar Vermogen’ van Mies van Dooren. Pierre krijgt de smaak te pakken en richt medio 1933 ‘Denteners Band’ op. Samen met Sjeng Claessen speelt hij op heel wat bruiloften, feesten en partijen.
Denteners Band gaat ook internationaal met optredens in België en Duitsland.

In de loop der jaren hebben achtereenvolgens Jantje de Leeuw en Marinus Dőrenberg samen met Pierre Dentener volle zalen getrokken. Naast muzikant is Dentener de schrijver en vertolker van vele Weerter vastelaoundjschlagers.

Wie kent niet succesnummers als ‘Goojen Aovundj’, ‘De Paereboum’ en ‘Vleege met Jeannetje’. In dit rijtje hoort uiteraard ook zijn hommage aan de uitbaatster van de stationsrestauratie ‘Antje van de Statie’ . ‘D’n Dent’ zet circa 200 nummers op de plaat. Dit gebeurt vaak in de Weerter studio’s van de schlagerkoning van Nederland, Johnny Hoes.
In het dagelijks leven werkt Pierre Dentener onder meer als verzekeringsagent en abonnementenverkoper. Een baan die hij met zijn charme, gevatheid en humor inhoud geeft.
Pierre Dentener overlijdt in 1996 op 82-jarige leeftijd.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelVerslag Receptie D1 RKSVO
Volgend artikelVrouwennetwerk Female deelt en verbindt in jubileumjaar