Wie komt er vliegen en racen bij CITAVERDE Nederweert?

NEDERWEERT – Wie komt er vliegen en racen bij CITAVERDE Nederweert? Op zaterdag 24 februari vindt de open dag plaats op het CITAVERDE College, locatie Nederweert MAVO in ‘t Groen. Naast het vak ondernemen is er ook veel aandacht voor het nieuwe vak Design & Innovation.

Sinds dit schooljaar bieden we het vak Design & Innovation aan in leerjaar 3 en kan het gekozen worden als examenvak in leerjaar 4. Je leert vaardigheden zoals websites bouwen, Photoshop, 3D-printen, werken met een drone, en van alles over virtual reality. Tijdens onze open dag op 24 februari zijn er een flight simulator en race simulator aanwezig. Zo kun jij zelf – én omstanders dankzij een meekijkscherm! – ervaren hoe het is om te vliegen en te racen in een virtuele wereld. Dat moet je een keer gedaan hebben! Ondernemend onderwijs Het bedrijfsleven vraagt om ondernemende werknemers. Ons onderwijsaanbod sluit hier uitstekend op aan dankzij het project over de mini-onderneming. Onze leerlingen laten graag zien hoe zij zelf een product bedenken en (laten) maken en verkopen. Creatief denken , samenwerken en resultaatgericht werken staan centraal. Voor dit project ontvangen de leerlingen een microkrediet van de Rabobank Weert. De winst is voor een goed doel; voor ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Dit en nog veel meer is te zien op 24 februari tussen 10.00-13.00 uur aan de Pastoor v.d. Steenstraat 5 in Nederweert.

foto: Voor het nieuwe vak Design & Innovation gaan leerlingen aan de slag met een van onze 3D-printers, die ook tijdens de open dag te zien zijn.

Vorig artikelSlot Event Limburgse Versnellingstafels
Volgend artikelD66 Nederweert presenteert volledige lijst