D66 Nederweert presenteert volledige lijst

NEDERWEERT – Nieuwkomer D66 presenteert als laatste partij haar volledige lijst voor de aankomende verkiezingen. De lijst bestaat uit 20 personen, met een hele diverse achtergrond. Wat opvalt op de lijst is het grote aantal jongeren: maar liefst 9 jongeren zijn verkiesbaar voor D66.

De jongste kandidaat is de 16-jarige Niek Teunissen uit Ospel. Daarnaast is D66 de enige partij met jonge vrouwen op haar lijst, namelijk Fleur Gijsen (plek 4) en Ines Knapen (plek 13).
Naast het jeugdig enthousiasme staat er ook veel ervaring op de lijst. Peter Koolen en lijstduwer Leo Roos stonden 20 jaar geleden ook op de lijst, toen D66 voor de laatste keer meedeed aan de verkiezingen in Nederweert. Een andere opvallende naam is voormalig raadslid Matthijs Kaan op plek 15. Ook lijsttrekker Martin van Montfort heeft al de nodige politieke ervaring opgedaan, maar dan vooral buiten Nederweert. Hij is onder andere landelijk bestuurslid geweest van de Jonge Democraten, de jongerenpartij van D66. Voor zijn jarenlange inzet heeft hij in juni 2017 een ereprijs gekregen uit handen van oud-Europarlementariër Jan-Willem Bertens. Martin van Montfort is zeer trots op deze lijst: “Als nieuwkomer in de Nederweerter politiek presenteren we een diverse lijst van 20 kandidaten. Met dit enthousiaste team willen we een fris geluid laten horen in de gemeenteraad. We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij de besluitvorming: jong en oud, man en vrouw en alle kernen van de gemeente. Iedereen kan met ons meedoen.” De volledige lijst: 1. Martin van Montfort (28, Nederweert) 2. Kyll Bruijnaers (26, Budschop) 3. Paul Emans (38, Nederweert) 4. Fleur Gijsen (18, Nederweert) 5. Eveline Korsten (54, Eind) 6. Jos Smeets (58, Nederweert) 7. Peter Koolen (49, Eind) 8. Ramon Janssen (23, Nederweert) 9. Paul Roos (35, Nederweert) 10. Joyce Dur-Nieskens (34, Budschop) 11. Tobias Bastian (47, Budschop) 12. Niek Teunissen (16, Ospel) 13. Ines Knapen (18, Budschop) 14. Dyon van Hugten (26, Nederweert) 15. Matthijs Kaan (51, Nederweert) 16. Marlène Maas-Bergh (51, Eind) 17. Wilhelmien Knapen (64, Nederweert) 18. Jordy Duits (26, Ospel / ‘s-Hertogenbosch) 19. Sits Schreurs (22, Eind / Utrecht) 20. Leo Roos (70, Nederweert) Op de website https://nederweert.d66.nl/personen/kandidatenlijst/ vind je per kandidaat een korte omschrijving.

Vorig artikelWie komt er vliegen en racen bij CITAVERDE Nederweert?
Volgend artikelB&Weert: een nijpend tekort aan woningen in Weert, wat wordt er gebouwd?