Senioren eetpunten naar Stichting Land van Horne

WEERT – Naar aanleiding van de welzijnsanalyse ouderen 55+ van enkele jaren geleden, hebben de dorpsraden Swartbroek en Tungelroy en de wijkraad Fatima zich, samen met Punt Welzijn,  ingezet om een eetpunt voor senioren van de grond te krijgen.

In de Oranjeflat bestond toen al een dergelijke ontmoetingsplek waar ouderen zes dagen in de week een driegangen maaltijd kunnen komen eten.

Deze vier ontmoetingspunten, die via Land van Horne het eten ontvangen en die gerund worden door vele vrijwilligers, dragen eraan bij dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en regelmatig een gezonde maaltijd kunnen eten. Maar even belangrijk is het sociale contact dat men heeft tijdens het nuttigen van de maaltijd. De gemeente Weert erkent deze functie en heeft recent besloten een bijdrage in de kosten te geven.

Tot op heden viel de financiële verantwoording van deze eetpunten en de begeleiding van een deel van de vrijwilligers onder de verantwoordelijkheid van Punt Welzijn. In overleg is deze verantwoordelijkheid overgedragen van Punt Welzijn naar de Stichting Land van Horne.

Op 29 januari jl. vond er een afscheidsmoment plaats waar alle vrijwilligers getrakteerd werden op een high tea  in het Keenter hart.

 

Vorig artikelPeeljuweel episch centrum van “Vastelaovundjverendj Doospel
Volgend artikelPastoor Roosenhart viert zilveren jubileum