Lichtprocessie St. Martinuskerk Weert

WEERT –  Afgelopen zondag vond in het bijzijn van het Broederschap, Mariadraagsters en Groot Sint Martinuskoor de Maria Lichtmis plaats in de Dekenale St.-Martinuskerk van Weert.

Deze viering kreeg een extra feestelijk tintje door de aanwezigheid van broedermeesters, Mariadraagsters, bruidjes en pages. Traditioneel onderdeel van de viering is de lichtprocessie door de kerk. Eigenlijk heet Maria Lichtmis “de opdracht van Jezus in de Tempel”. Maria en Jozef brachten hun eerstgeboren zoon Jezus Christus veertig dagen na de geboorte naar de tempel om Hem aan God op te dragen. De oude Simeon die in de tempel aanwezig was, noemde Jezus “het Licht dat alle volkeren verlicht”. Vandaar dat het feest met veel (kaars)licht wordt gevierd.

Foto’s: Broederschap OLV van Weert | Eric Wuisman

Vorig artikelJeugdboerenbruidspaar Brökwagters 2018
Volgend artikelLezing over ‘Bolle Jan’ Hendriks’ in de Dorpsherberg