Inzamelingsactie standbeeld Graaf van Horne ligt op schema

Rechts een voorstudie van het ruiterstandbeeld, links een gouache uit de 17de eeuw.

WEERT – Het ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency gaat er zeker komen. De voorbereidingen zijn getroffen en de kunstenaar is aan het werk. Frank Heijckers, voorzitter van de stichting ruiterstandbeeld Philips de Montmorency, zit op schema m.b.t. fondswerving voor het standbeeld van Philips de Montmorency, Graaf van Horne en Heer van Weert.

Heijckers begon vorig jaar met een inzamelingsactie om geld bij elkaar te halen voor een ruiterstandbeeld van Philips, de graaf van Horne. In het Van Hornejaar wordt dat standbeeld onthuld in het stadspark bij het Weerter kasteel. Een monument dat ons verbindt met de (inter)nationale geschiedenis. Met de onthoofding van de graaf startte de ‘Opstand de Nederlanden’ de tachtigjarige oorlog. Het begin van de Nederlanden.

Financiën
Wat het standbeeld gaat kosten wil Heijckers niet vertellen. Maar kunstkenners hebben het over een bedrag van rond de € 200.000,- Van het geld dat de gemeente Weert kreeg van de provincie voor ontwikkelingen in de binnenstad, is 50.000 euro gereserveerd voor het standbeeld van Van Horne”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Vorig artikelLezing over ‘Bolle Jan’ Hendriks’ in de Dorpsherberg
Volgend artikelDe januaristorm een zegen voor de natuur