Eerste plaatsingswedstrijd district zuid voor het NK 2018

Op zondag 4 februari waren de eerste plaatsingswedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap van de 2e, 3e en talenten divisies. Deze wedstrijden vonden plaats in Sporthal De Haspel in Goirle. Geweldige start. In de eerste wedstrijd mochten direct twee Tensor Turners aan de slag, Kay Driessen en Kiano van de Laar.

Een beetje zenuwachtig begonnen zij op dit vroege tijdstip met een sterke oefening op voltige, hier werd de toon voor een goede wedstrijd gezet. Het was hier en daar nog niet helemaal scherp, maar over het algemeen werd er degelijk en mooi geturnd door de mannen. Het was toch wel een grote verrassing toen Kay bij de prijsuitreiking voor deze eerste plaatsingswedstrijd werd beloond met een 2e plaats, zilver voor Kay. Achteraf de scores bekeken te hebben had hij veruit de hoogste score op rek behaald en op alle andere toestellen niks laten liggen. Dit is een prima prestatie zo vroeg in het seizoen. Voor Kiano was er een minder leuke verrassing. Door een fout zaten zijn punten niet in het telsysteem! Hierdoor was zijn eindscore niet bekend. Op basis van de telling welke bij de trainers bekend is kon dit ook best weleens een hoge score worden. Zodra de exacte score bekend is laten de trainers dit natuurlijk weten. Overmacht in de instap.

Tijdens de tweede wedstrijd was het de beurt aan de instappers tot en met 10 jaar uit de 2e divisie. In deze categorie kwamen drie Tensor turnhelden aan de beurt, Pim Kirkels, Amin van Veldhoven en Wouter van den Brandt. Alle drie de jongens lieten zien hoe goed ze vooruit gegaan zijn. Ze turnden hele strakke oefeningen met een zeer geconcentreerde precisie. En in de onderlinge competitie wilden ze geen millimeter voor elkaar onderdoen. Dat was mooi om naar te kijken. Wouter bleek al snel de sterren van de hemel te turnen. De ene na de andere super score verscheen op het score bord. Met de hoogste score op sprong, burg, rek en voltige was hij niet te stoppen. Uiteindelijk werd hij met dik 5 punten voorsprong 1e, goud voor Wouter. Amin en Pim deden het ondertussen ook gewoon goed. Ze hebben nergens foutjes gemaakt, en hebben geturnd voor wat ze waard waren. Amin werd de 2e en Pim de 4e Limburgse turner in deze NK-plaatsingswedstrijd. Op zich al een knappe prestatie voor deze nog zeer jonge jongens. Overall werden zij in deze eerste plaatsingswedstrijd voor het NK respectievelijk 15e en 21e.

Nog meer successen. In de derde wedstrijd van de dag moesten nog twee van de Tensor turnhelden aan de bak, Sef Jungheim en Fredrik Jansen. Met een gezonde portie zenuwen in combinatie met een grote inzet begonnen de mannen met het toestel sprong. Direct werd er goed gescoord. Fredrik stickte zijn sprongen mooi en Sef maakte voor het eerst op een wedstrijd drie handstanden achter elkaar in de brug. Vanaf dat moment leek het een superwedstrijd te worden, tot het moment dat Sef bij het in-turnen tijdens de salto met zijn tenen vol op de rekstok landde. Vlug was de moed weer bij elkaar geraapt en de schik verdreven. Maar toen tijdens de wedstrijdoefening hetzelfde gebeurde was weer even schrikken voor iedereen. Gelukkig liet Fredrik zich door de pech van zijn turnmaatje niet van de wijs brengen en bleef hij netjes door turnen. Nadat de schrik en pijn grotendeels voorbij waren was daar weer de focus en werden de resterende oefeningen mooi afgemaakt. Sef behaalde nog de hoogste score van iedereen op voltige en Fredrik verbeterde zijn eigen puntenrecord. Op het einde bleek dat Sef de overall 5e geworden was en Fredrik 16e. Op zondag 25 februari zullen zij hun 2e plaatsingswedstrijd voor het NK turnen in Budel.

Vorig artikelHeren1 en Dames1 Fortutas blijven winnen
Volgend artikel5 februari 1965: Vastelaovundj zonder fratsen