JAN steunt petitie bezorgde inwoners over mega geitenstal

NEDERWEERT – Ingestuurd bericht – Bij de gemeente Nederweert is een vergunningsaanvraag binnengekomen voor het vestigen van een mega geitenstal aan Gerrisstraat 4, met maar liefst bijna 2.000 opfokgeiten. Deze stallen, van een voormalig varkensbedrijf, zijn sinds november 2010 niet meer in gebruik.

De stallen zijn volledig onderkomen en volgens de aanvraag zal er weinig aangepast worden. Daarnaast liggen de stallen ook nog eens veel te dicht bij de woonkern van Nederweert: binnen minder dan 1.000 meter afstand hemelsbreed liggen de wijken Hoebenakker en Kerneel.

Wat betekent dit voor de gezondheid van deze inwoners? Volgens de GGD en diverse wetenschappelijke onderzoeken is er rondom geitenhouderijen een verhoogd risico op onder meer longontsteking. De omwonenden maken zich dan ook terecht grote zorgen en willen dat deze vergunning niet wordt verleend. Zij zijn een petitie gestart om deze vergunning tegen te houden. JAN ondersteunt deze petitie van harte.
Vraag om opheldering

JAN gaat de komende raadsvergadering van 6 februari dan ook om opheldering vragen aan het College van B&W over deze vergunningsaanvraag. Dit onderwerp zal behandeld worden aan het begin van de raadsvergadering, vanaf 19.00 uur. JAN roept belangstellenden op om hierbij aanwezig te zijn.

De petitie is te vinden op: https://geengeitengerrisstraat.petities.nl

Vorig artikelLichtjes ontstoken bij graven Britse bevrijders
Volgend artikelHet Ospels Steunpunt is op zoek naar een vrijwilliger