3 februari 1953: Over make-up en coiffure

Verslag in Kanton Weert 6 februari 1953

Het Katholieke Vrouwengilde Weert organiseert op 3 februari 1953 een avond voor zijn leden over make-up en coiffure. Deze onderwerpen zorgen voor een volle zaal in Hotel Juliana aan de Wilhelminasingel.

Mejuffrouw Meurs uit Amsterdam van de firma Lancôme geeft een inleiding en uitleg over het juiste gebruik van make-up. Het maakt de nodige indruk op de aanwezigen. Volgens het Kanton Weert van 6 februari 1953 luistert iedereen gespannen en is het doodstil in de zaal. Twee dames krijgen de eer de nieuwste snufjes te tonen. Hierbij trekken de laatste Franse kapsels veel aandacht. Er worden sportieve kapsels getoond, in verschillende tinten en met bloemen. Ook zijn er dag- en nachtkapsels te bewonderen. De dames zijn enthousiast en zij worden na elk onderdeel met veel handgeklap beloond. De avond is dan ook een groot succes.

Als dank voor haar komst en demonstratie mag mejuffrouw Meurs bloemen en een Weerter vlaai mee terugnemen naar Amsterdam. Aan het eind van de bijeenkomst deelt de voorzitster van het Vrouwengilde mee dat de leden elke donderdag van 18.30 uur tot 22.00 uur op de Biest mee kunnen helpen knopen aan het karpet voor het St.-Jozefaltaar in de St.-Martinuskerk.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOpening café VIX op de Oelemarkt
Volgend artikelHet RTL sterrenteam komt naar Ospel