Interview met bekende Ospelnaar

OSPEL – Donderdag 1 februari gingen de mannen van het L1 programma Óngerwaeg onder leiding van presentator Bas van der Zwaan weer op zoek naar een bijzonder verhaal. Het draait in het programma om bijzondere ontmoetingen met gewone mensen.

Nostalgie aan de rand van de Groote Peel

Dit keer kwamen zij terecht bij de ‘Boortoren in Ospel’ en maakten een bijzonder interview met Peter Gahler die op het terrein van zijn bedrijf een wel heel bijzonder museum heeft.
Het interview is in de week na carnaval op Ospel Actueel te zien.

Lees ook het eerder verschenen bericht van 18 maart 2017:

OSPEL – Fotograaf Johan Bloemers >> bracht een bezoek aan de historische privé-verzameling van Peter Gähler. De verzameling staat in een enorme loods aan het Ommelpad aan de rand van de Groote Peel. De verzameling omvat ruim 300 brommers uit de periode van 1950 tot en met 1970.

Bromfietsclub De Peel laat oude tijden herleven

Van mei tot en met september kun je er iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur terecht om deze uitgebreide verzameling te bewonderen. Er zijn niet alleen prachtig gerestaureerde klassiekers te bewonderen maar ook gebruiksartikelen uit grootmoeders tijd. De entree is 6,50 per persoon. Entree inclusief koffie en vlaai 10 euro per persoon. Dit is alleen mogelijk op afspraak voor groepen vamaf 20 personen.

Maak een afspraak om deze unieke collectie zelf te bewonderen via [email protected] 

Foto’s Johan Bloemers Photographics

Vorig artikel2 februari 1647: Textielhandelaar in Haarlem
Volgend artikelDorpsherberg in Ospel finalist ‘Leukste restaurant’