Glasvezelnet industrieterrein Leuken-Noord Weert online

WEERT – Wethouder van Eersel verrichtte vanmorgen de openingshandeling voor de aanleg van het glasvezelnet op industrieterrein Leuken-Noord. Bij garage Leurs werd de eerste router geïnstalleerd. 

John Huizing van stichting Parkmanagement Weert ‘In september 2016 kwamen een groot aantal ondernemers van dit bedrijventerrein bij elkaar op het gemeentehuis om van gedachten te wisselen wat op het bedrijventerrein Leuken-Noord goed was, wat beter zou moeten en hoe. Tijdens deze sessie werd afgesproken wat de kansen zouden zijn en wie het initiatief zou nemen. De aanleg van een glasvezelnet en verbetering van de (sociale) veiligheid stonden hoog op het wensenlijstje.’

v.l.n.r. John Huizing (Parkmanagement Weert), wethouder Frans van Eersel, Jeroen de Bruin (BSU.Connect) en Alexander Leurs (Leurs Auto’s).

Naar aanleiding hiervan is Parkmanagement erin geslaagd een overeenkomst af te sluiten met KPN voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. In de tweede helft van 2017 zijn voldoende ondernemers een contract aangegaan en kon een begin worden gemaakt met de daadwerkelijke uitrol. Vandaag werd het eerste modem geactiveerd. De komende dagen zullen er nog ruim 20 volgen. Tot eind februari is er nog de gelegenheid voor ondernemers om tegen het introductietarief een aansluiting te krijgen. Daarna gelden de reguliere tarieven.

Vorig artikelVreiselikke Maondjig v.v. De Zoatmaale
Volgend artikelKwantum ziet kansen in de binnenstad