Blueports Limburg: binnenhavens blijven samenwerken

Foto via twitter deputé Twan Beurskens

LIMBURG – De tien gemeentelijke binnenhavens, Provincie en Rijkswaterstaat blijven samenwerken onder de vlag Blueports Limburg. Dat werd vandaag besloten in Maasbracht waar ook wethouder Van Eersel van Weert bij aanwezig was. De samenwerking sinds 2011 is zo succesvol dat voor nog eens vier jaar is bijgetekend.

Deputé Twan Beurskens ‘Ondertekening verlenging samenwerking Blueporthavens bij de sluisbediening van Rijkswaterstaat in Maasbracht: binnenvaart in Limburg is cruciale schakel richting Europees achterland!’

Wethouder Frans van Eerrsel uit Weert ‘Vandaag getekende overeenkomst is goed voor de verdere economische ontwikkeling van Weert. Voor de binnenvaart Weert-Antwerpen worden 5 elektrische Tesla schepen gebouwd’.

In de afgelopen jaren is havenbeleid en -beheer beter op elkaar afgestemd en professioneler geworden. Er is voor enkele tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in onderhoud en kadeaanleg en in de 7×24 uurs bediening van alle sluizen in de Limburgse Maasroute.

In de komende jaren worden de contacten met de zeehavens Rotterdam en Antwerpen evenals de haven van Duisburg (D) en die van Luik (B) versterkt. Ook zal er ingezet worden op duurzaamheid en digitalisatie van scheepsregistratie en inning van havengelden. De contacten met het bedrijfsleven zullen verstevigd worden. Op deze manier blijft Limburg zijn sterke logistieke positie houden.

Blueports Limburg omvat de havens met een totale oppervlakte van 1445 hectare in Gennep, Venray, Venlo, Leudal, Roermond, Weert, Maasgouw, Sittard-Geleen, Stein en Maastricht. In totaal verdienen 5300 mensen er hun boterham. De havens liggen aan de internationale Maasroute met rechtstreekse verbinding naar de zeehavens. Ze draaien jaarlijks een omzet van € 600 miljoen. In Weert gaat het om de Multimodale Haven naast de Kempenweg in Weert.

 

Vorig artikel1 februari 1578: De Blijde Incomste in Weert
Volgend artikelLions Club Kempenbroek Weert-Maaseik doneert 1500 euro aan Stichting Leergeld