Winnaars sport- en cultuurgala Weert

groepsfoto sportwinnaars Sportgala 2018

WEERT – Voor de tweede keer zijn de sporters van Weert gehuldigd op het Kiwanis Sport & Cultuurgala Weert in Beweging, waar sport, kunst & cultuur zich verbinden. Het Sportgala zal vond plaats op zaterdag 27 januari in het Munttheater in Weert en werd gepresenteerd door Maurice Graef, Cindy Denessen en Cees Kersten.

Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de Sportman/vrouw van het jaar uitgeroepen werd. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar, bijzondere sportaward en ook een titel voor de Sportcoach van het jaar uitgeroepen.

Alle genomineerden en winnaars het jaar 2017 zijn :
Sportman/vrouw: Veerle Dignouts (turnen), Maaike Caelers (triathlon), Paulos Claessens (breakdance).
WINNAAR SPORTVROUW VAN HET JAAR: Maaike Caelers (triathlon)

Sportcoach: Raymon Truijen (breakdance), Olaf van der Zanden (GvG) en Jules Smolenaers (Hockey).
WINNAAR SPORTCOACH VAN HET JAAR: Olaf van der Zanden

Sportteam – Lei de Borgie Bokaal: Dames 1 Hockey, Breakdance Crew Fresh Allstars, Heren 1 Triathlon.
WINNAAR SPORTTEAM VAN HET JAAR: Hockey Dames 1

G-Sporter: Nick Close (all-round), Jos Keersemaekers (handbike), Hanneke Kort (AV Weert)
WINNAAR G-SPORTER VAN HET JAAR: Jos keersemaekers (handbike)

Sporttalent: Lotte Hermans (turnen), Philippe Houtackers (paardrijden/springen), Lorenzo Caboni (breakdance), Dyonne Klomp (zwemmen/RBW), Demi Nieuwekamp (BMX), Emma Bocken (paardrijden/springen).
WINNAAR SPORTTALENT VAN HET JAAR: Philippe Houtackers

Huldiging Sportaward 2017: Wim van Vorstenbos

Tijdens deze avond is de nieuwe website van www.weertinbeweging.nl gelanceerd waar men de sporters met hun bijzondere prestaties kan terugvinden met cv en mooiste sportfoto. Een aanwinst voor Weert waar we met trots onze (top)sporters kunnen presenteren.

Op het Sport & Cultuurgala werden tevens prachtige kunstwerken geveild, gemaakt door kunstenaars van RICK, waaronder Mia van Roy en Philo-Pisters-Plum. De avond werd cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band onder leiding van Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Höpfner-Buchnitzki. Natuurlijk lieten de Fresh Allstars zich zien en hebben we een prachtige optreden van zangeres Ellen Valkenburg gehad, welbekend van het optreden tijdens de opening van het Cultureel lint 2017. Bij de ontvangst in de foyer speelden Marie-Jose Didderen (Chello) en Sylvia Berghs (piano) diverse muzikale stukken. De afterparty werd verzorgd door DJ Laurens.

Vorig artikelCultuurhistorische rondleiding door het centrum van Nederweert
Volgend artikelMTB Baarlo: Daan Bongers zeer knap 8ste in Rucphen