Veldeke-cursus ‘Laeze & Schriêve’

WEERT – De vereniging Veldeke spant zich in om de dialecten te behouden, ook voor komende generaties. Ook dit jaar biedt Veldeke Wieërt aan liefhebbers de gelegenheid om met name het schrijven in dialect te bevorderen.

Deze cursus is bedoeld voor dialectsprekers uit de regio Weert en start op dinsdagavond 27 februari. Beginners kunnen met een reeks van 6 of 7 bijeenkomsten uitstekend de basisbeginselen voor klankherkenning en spelling onder de knie krijgen. Plaats van handeling is het multifunctioneel centrum Keenter Hart in Weert.

Geïnteresseerden kunnen voor informatie terecht bij het secretariaat van Veldeke via een mailtje naar [email protected] of telefoon 0495-537790.

Vorig artikelMTB Baarlo: Daan Bongers zeer knap 8ste in Rucphen
Volgend artikelRoermond gaat actief op zoek naar nieuwe winkels voor binnenstad