MTB Baarlo: Daan Bongers zeer knap 8ste in Rucphen

Daan Bongers in actie

RUCPHEN – Op zaterdag 7 januari reed Daan Bongers een nationale veldrit in Rucphen. Voor Daan een belangrijke wedstrijd, omdat de punten die hij hier kan pakken meetellen voor het volgende winterseizoen.

Daan, die een jaar geen nationale wedstrijden heeft gereden door blessure, wil komend jaar flink gaan knallen. Na twee ronden verkend te hebben was hij zeer te spreken over de ronde, een volledige grasronde met gelukkig niet al te veel modder.

Om 10 uur was het dan zover er stonden 47 renners aan de stat en omdat Daan nog geen punten had behaald moest hij helemaal achteraan starten. De start ging werelds en hij kon al heel snel opschuiven naar een 6de plaats. Na naar 1 ronde kreeg hij een kleine dip en verloor al snel weer 6 plaatsen. Na twee ronden vond hij zijn ritme weer terug en zo knokte hij zich weer naar voren. Twee ronden voor het einde reed hij in een groepje van 4, rijdend voor plaats 7. Helaas kwam hij in een verkeerd spoor, waardoor hij even aan de verkeerde kant van het lint kwam met zijn stuur. Hierdoor kwam hij achteraan in het groepje terecht.
Uiteindelijk werd Daan 8e. Een erg mooie prestatie waar hij zelf ook dik tevreden mee was.

Vorig artikelWinnaars sport- en cultuurgala Weert
Volgend artikelVeldeke-cursus ‘Laeze & Schriêve’